Blog

Per qu√® el refer√®ndum es fa a Catalunya i no a tots els Pa√Įsos Catalans?

Els l√≠mits geogr√†fics de la actual comunitat aut√≤noma de Catalunya s√≥n el resultat d‚Äôun seguit d‚Äôimposicions per drets de conquesta diversos al llarg de la hist√≤ria. Aix√≠, Catalunya forma part d‚Äôuna naci√≥ que s‚Äôest√©n des de Salses a Guardamar i des fa Fraga fins a Ma√≥. Els Pa√Įsos Catalans som i ens considerem naci√≥ per raons socials, culturals, hist√≤riques, ling√ľ√≠stiques, etc.

Tanmateix actualment, el Principat √©s l‚Äô√ļnic dels territoris de la naci√≥ que gaudeix de la majoria social necess√†ria per tirar endavant el proc√©s del dret a decidir. Degut doncs a una voluntat majorit√†ria dels ciutadans de Catalunya, sotmetrem el nostre futur pol√≠tic a refer√®ndum.

Un cop dut a terme aquest proc√©s a Catalunya, no tenim cap dubte que ser√† inspirador per als ciutadans de la resta de territoris de la naci√≥ i servir√† com a precedent democr√†tic. Si el resultat del proc√©s, a m√©s, √©s favorable a la construcci√≥ d‚Äôun estat propi, aquest no podr√† √©sser ali√® a la seva condici√≥ de pertinen√ßa nacional als Pa√Įsos Catalans.

0 comentaris

Deixa un comentari