Blog

Per què l’hem de fer justament ara, el referèndum?

Fer consultes i referèndums, en general, sempre és positiu per la salut democràtica d’un país. Desgraciadament l’estat espanyol i, per tant, també Catalunya, té poca tradició referendària. Aquests mecanismes de democràcia semidirecte es bo aplicar-los en qüestions d’especial rellevància, com ara el futur estatut polític d’un país. Per això mateix, l’ independentisme fa anys que proposa i exigeix que es consulti el poble en aquesta qüestió.

Darrerament però, l’augment exponencial de la tensió política Catalunya-Espanya pels nombrosíssims greuges de l’estat (des de la retallada de l’estatut fins a l’intent de lapidació del model educatiu passant pel crònic dèficit fiscal) ha fet que, cada vegada més persones considerin que la millor opció per Catalunya és la secessió de l’estat Espanyol, la independència. I, al mateix ritme que ha augmentat el desacord amb l’actual estatut polític de Catalunya com a comunitat autònoma d’Espanya, ha augmentat la pressió social per poder expressar aquesta voluntat via referèndum.

A més, la situació d’emergència social i les inútils i fins i tot contraproduents mesures aplicades pel govern espanyol per combatre aquesta situació, han fet que una majoria notable de catalans entengui que, per poder encarar els reptes de futur, cal que decidim partir de zero. Sols, disposant de tots els nostres recursos i amb les eines pròpies d’un estat. I davant l’emergència social, no hi ha demora que valgui.

És per tot això que el Parlament de Catalunya s’ha obligat reiteradament a si mateix els darrers dies a consultar el poble català sobre la independència, com a molt tard, el 2014.

0 comentaris

Deixa un comentari